4 Eylül 2007 Salı

En kolayından Kayseri mantısı (Daha kolayı varsa çıksın karşıma)


İşte sizinle en kolay yoldan kayseri mantısı yapmanın yollarını paylaşacağım.


Yapılışı
- Un, yumutrta, tuz ve sudan hamur elde edin.
- Üstünü bir bez ile örtüp 20 dakika dinlendirin.
- Daha sonra üzerine un serperek yufka inceliğinde açın.
- Bıçak yardımıyla 1 santimetrekareden buyuk olacak bir biçimde kesin.
- Kesilen hamurun üzerine kıyma kuru soğan pul biber karabiber ve tuz karışımından oluşan iiç malzemesini nohu t buyuklugunde ekleyip hamurun uçlarını kapatın.
- Hazırladıgınız mantıları unlanmış tepside biriktirin.
- Bir tencerede tuzlu su kaynatın, kaynayınca mantıları içine atın.
- Delikli kepce ile mantıları tabağa alın
- Üzerşne sos yapmak için biraz domates rendeleyin içine tereyağı ve sıvı yağ ile pişirin ve pişerken üzerine mantı suyundan ilave edin.
- Sarımsaklı yoğrut hazırlayıp mantının üzerine dökün.
- Üzerinde domatesli sos ekledikten sonra üzerine pul biber ve sumak ekleyip sunabilirsiniz.
-

Hiç yorum yok: