6 Eylül 2007 Perşembe

En lezzetli yöresel yemek ALİNAZİK


Malzemeler

- 5 közlenmiş patlıcan
- 3-4 diş sarımsak
- 300 gram light yoğurt
- 400 gram yağsız kıyma
- Tuz ve karabiber
- Süsleme için birkaç dilim domates, sivri biber, maydanoz


Yapılışı

- Patlıcanlar alüminyum folyoya sarılıp, ocakta veya fırında közlenir.
- Kabuklarını soyup ince ince kıyın ve kararmaması için üzerine limon suyu ilave edin.
- Sarımsaklar dövüp yoğurda ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurdu patlıcana ilave edip karıstırın.
- Malzemeyi önceden ısıtılmıs cam bir kaba alın.
- Bir tencerede kıymayı kavurun.
- Tuz ve karabiber serperek karıştırın.
- Sıcak kıymayı yoğurtlu patlıcanın üzerine yayın.
- Domates ve biberle süsleyerek servis yapın.
- Tercihe göre üzerine kızdırılmış biberli tereyağıda dökülebilir.

Hiç yorum yok: